Det är dags att höra
det du har gått miste om.

Låt dig inte begränsas av öroninfektioner

Alla berättelser är olika. Du kanske har en öroninfektion som gör det svårt att använda en hörapparat eller känner dig isolerad eftersom dina hörapparater inte hjälper dig tillräckligt mycket.

Hörselimplantat fungerar inte som vanliga hörapparater, men kan ha en positiv inverkan på din förmåga att höra och kommunicera, beroende på din situation.

Robyn, som lidit av kroniska öroninfektioner större delen av sitt liv, bestämde sig för att skaffa ett Cochlear™ Osia®-system. ”Vanliga hörapparater irriterar insidan av mina öron, men med Osia sätter jag bara på den och glömmer bort den.”

Beställ mer information Hitta en hörselimplantatklinik

Robyn

”Att kunna höra förändrar nästan alla delar av livet. Att bara kunna få kontakt med människor – det känns som om man kommer tillbaka till livet.”

Robyn, användare av Cochlear Osia-systemet*

Vad är kronisk otitis media (KOM)?

En vanlig orsak till hörselnedsättning är kronisk otitis media (KOM), en kronisk och akut infektion eller en serie infektioner i mellanörat. Det kallas ibland för ”kronisk öroninfektion”, ”varande öra” eller ”rinnande öra” och i vissa fall kan det leda till en hörselnedsättning som kallas konduktiv hörselnedsättning.

Varbildningen från KOM förhindrar hörselbenen och trumhinnan från att röra sig fritt. Vanliga symtom är dämpad hörsel eller lockkänsla.

Vad är benledning?

När vi tänker på hörsel föreställer vi oss att våra öron uppfattar ljud, men visste du att vi också hör ljud genom skallen?
Benledning är ett begrepp som beskriver hur ljudvågor färdas genom skallbenet för att nå innerörat.

Cochlears akustiska implantat är hörsellösningar som överför ljud via benledning och använder skallbenet för att sända ett klart och tydligt ljud¹ direkt till innerörat, utan att gå via mellanörat. Ljudprocessorn fångar upp ljud och skickar det till en vibrationsdel som kallas för vibrator. Vibratorn är ansluten till ett litet implantat som sammanfogats med benet och sänder ljudet som vibrationer till innerörat. Vibrationerna omvandlas sedan till elektriska impulser som hjärnan tolkar som ljud.

Hur kan benledning hjälpa mig?

Cochlears hörsellösningar som använder benledning kringgår de problematiska delarna i mellan- och ytterörat och skickar ljudet direkt till innerörat.

Fördelarna är:

  • Klarare och tydligare ljud1 jämfört med hörapparater.
  • Till skillnad från hörapparater sitter Cochlears benledningsimplantat inte i örat. Det innebär att infektionerna kan läka och ett rinnande öra kan torka ut snabbare.2
  • Implantatet använder kroppens naturliga förmåga att leda ljud via ben.

Hur är det att höra via benledning jämfört med traditionella hörapparater?

En vanlig hörapparat ökar ljudvolymen och skickar ljudet via den normala hörselvägen till innerörat.

Så när du har problem i mellanörat kan hörapparater:

  • bli mindre verksamma2
  • förvärra öroninfektioner genom att blockera hörselgången2

Cochlears hörsellösningar som använder benledning kringgår mellan- och ytterörat och sänder klarare, tydligare ljud direkt till innerörat.1

Användarberättelser

Robyn, användare av Cochlear Osia-systemet*

Robyn gick ofta på antibiotika på grund av upprepade infektioner som orsakats av hörapparater. Med Osia-systemet fick Robyn självförtroende att gå på jobbintervjuer igen och efter några månader med enheten fick hon ett nytt jobb.

 

 

Tim, användare av Cochlear Baha-systemet*

Tim led av öroninfektioner i mellanörat och rinnande öron. Det var svårt för honom att hitta en balans mellan att använda hörapparat och hålla öronen torra.

Tim fick ett Baha-system och det förändrade livet för honom och hans närmaste omgivning.

Referenser

  1. Gustafsson J. BCDrive performance vs. conventional bone conduction transducer. Cochlear Bone Anchored Solutions AB, 629908, 2015.
  2. Snik AF, Mylanus EA, Proops DW, Wolfaardt J, Hodgetts WA, Somers T, Niparko JK, Wazen JJ, Sterkers O, Cremers CW, Tjellström A. Consensus statements on the Baha system: where do we stand at present? Ann Otol Rhinol Larngol. 2005 Dec;114 (195):1-12.

Prata med din öronläkare eller audionom om olika behandlingar för hörselnedsättning. Resultaten kan variera. Din öronläkare eller audionom informerar dig om de faktorer som kan påverka resultatet. Läs alltid bruksanvisningen. Alla produkter är inte tillgängliga i alla länder. Kontakta din lokala Cochlear-representant för produktinformation.

*De åsikter som uttrycks är individens åsikter. Rådgör med din öronläkare eller audionom för att avgöra om du är en kandidat för Cochlear-teknik.

Cochlear, Hear now. And always, Nucleus, Kanso, Baha, Osia, den ellipsformade logotypen och märken med symbolen ® eller ™ är antingen varumärken eller registrerade varumärken som ägs av Cochlear Limited eller Cochlear Bone Anchored Solutions AB (om inte annat anges).

D1874589 V1 2021-07 Swedish Translation of D1870210 V1 2021-05